Exquisite juices for gourmets

Just take a bite. Apples are crunchy, delicious and full of vitamins. And the Lower Rhine is apple country. Our meadow orchards stand for the best quality. You can taste it. It’s no wonder that apple juices are popular here.

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Aromatic apples are processed at fruit juice factories. These regional products turn into gourmet juices and not only taste refreshing but also cut a fine figure as a non-alcoholic accompaniment to fine food at feasts. They offer exciting taste experiences and are much more than a replacement for wine.

Apples are just one example of the great fruit tradition along the Lower Rhine. Because plums, pears, cherries and quinces really thrive between the Rhine and Meuse rivers, their quality forming the basis for excellent fruit juices. Local organic products represent top products that also have high standing in gourmet gastronomy. Outstanding regionality that makes everything taste good along the Lower Rhine.

The homeland of Altbier

But the Lower Rhine is also the homeland of Altbier. So, the oldest Altbier brewery in the world is located in the Lower Rhine. Back in 1266, ‘Heinrich der Brauer’ (Henry the Brewer) obtained permission to brew beer here. And to this day, four raw materials that are needed to make beer are used: malt, water, hops and yeast.

The name Altbier (old beer) refers to the old top-fermented, traditional method of brewing. Its alcohol content is moderate: between 4.8 and 5.2 percent by volume. Incidentally, the beer gets its dark colour through the use of dark malts.

It’s served in comparatively small containers: in a 0.2-litre glass. Altbier glasses are unpretentious and no-frills in design. Like the Lower Rhenish people themselves. Simply pick up a glass and taste it – truly scrumptious. It tastes of home and tradition. Or you can simply make your own Altbier. You can give it a try at brewing courses.

Anyone who likes their alcohol stronger will stumble upon numerous distilleries between the Rhine and Meuse rivers. Cottage industries produce exquisite batches from regional fruit specialities. When tasting them, you can feel the delicate flavour on your tongue. The best ingredients and the best results.

Fancy a shot of something exotic? Mead is also produced along the Lower Rhine – honey wine like in the Middle Ages.

Drinking pleasure along the Lower Rhine

Brauerei zum Stefanus

Mönchengladbach

Feldschlösschen Brauerei Hamminkeln

Hamminkeln

Die Feldschlösschen Brauerei in Hamminkeln hat sich durch innovative Produktentwicklung einen Namen gemacht. Bekannt für das alkoholfreie “Feldschlösschen Malz Klassik” und das figurbewusste “Malz Light”, bietet sie auch das erfrischende “MALCO” und das Biermischgetränk “Pils Schuss”. Die Brauerei ist Mitglied der Initiative „Feines vom Land“.

Angelpark Schermbeck

Schermbeck

Der Angelpark Schermbeck bietet eine idyllische Umgebung an Naturteichen, die sowohl Angler:innen als auch Ausflügler:innen anzieht. Die Terrasse mit Blick auf die Teiche lädt zur Erholung ein. Im Kiosk stehen Backfisch, Kibbeling, geräucherter Fisch, Pommes und Würstchen bereit. Angelzubehör und Köder sind ebenfalls erhältlich.

Alt Stapp

Dinslaken

Das Alt Stapp ist ein traditionsreiches Restaurant in Dinslaken, das für seine gemütliche Atmosphäre bekannt ist. Im rustikalen Gastraum, Wintergarten oder Biergarten lässt es sich entspannt verweilen. Die Speisekarte bietet klassisch-deutsche Gerichte wie Schnitzel und Currywurst, begleitet von frisch gezapftem Bier.

Landgasthof Schänzer

District of Wesel

Der Landgasthof Schänzer bietet in seiner traditionellen Kneipe und dem einladenden Biergarten eine Auswahl an regionalen und saisonalen Speisen. Dazu werden erfrischende Kaltgetränke und eine Vielzahl an Kaffeespezialitäten serviert. Ein idealer Ort, um in entspannter Atmosphäre kulinarische Vielfalt zu erleben.

Gaststätte Dames

Hünxe

Gaststätte Dames, die älteste Dorfgaststätte in Hünxe, bietet eine gutbürgerliche Küche und lädt mit ihrem Biergarten zu entspannten Stunden ein. Direkt am Rathaus gelegen, verfügt sie über Gesellschaftsräume für diverse Anlässe. Im Sommer finden regelmäßig Grillabende statt, die ein besonderes kulinarisches Erlebnis bieten.

Alt-Peddenberg

Hünxe

Das Haus “Alt-Peddenberg” befindet sich zentral in Hünxe-Drevenack und bietet eine gutbürgerliche Küche. Die Gaststätte verfügt über zwei Kegelbahnen und Gesellschaftsräume für bis zu 150 Personen. Eine großzügige Terrasse lädt zum Verweilen ein. Die Familie Vennmann bietet zudem Catering-Dienstleistungen an.

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Magical places: Gallows Hill, crypts and co.

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