Exquisite juices for gourmets

Just take a bite. Apples are crunchy, delicious and full of vitamins. And the Lower Rhine is apple country. Our meadow orchards stand for the best quality. You can taste it. It’s no wonder that apple juices are popular here.

YouTube

By loading the video, you accept YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Aromatic apples are processed at fruit juice factories. These regional products turn into gourmet juices and not only taste refreshing but also cut a fine figure as a non-alcoholic accompaniment to fine food at feasts. They offer exciting taste experiences and are much more than a replacement for wine.

Apples are just one example of the great fruit tradition along the Lower Rhine. Because plums, pears, cherries and quinces really thrive between the Rhine and Meuse rivers, their quality forming the basis for excellent fruit juices. Local organic products represent top products that also have high standing in gourmet gastronomy. Outstanding regionality that makes everything taste good along the Lower Rhine.

The homeland of Altbier

But the Lower Rhine is also the homeland of Altbier. So, the oldest Altbier brewery in the world is located in the Lower Rhine. Back in 1266, ‘Heinrich der Brauer’ (Henry the Brewer) obtained permission to brew beer here. And to this day, four raw materials that are needed to make beer are used: malt, water, hops and yeast.

The name Altbier (old beer) refers to the old top-fermented, traditional method of brewing. Its alcohol content is moderate: between 4.8 and 5.2 percent by volume. Incidentally, the beer gets its dark colour through the use of dark malts.

It’s served in comparatively small containers: in a 0.2-litre glass. Altbier glasses are unpretentious and no-frills in design. Like the Lower Rhenish people themselves. Simply pick up a glass and taste it – truly scrumptious. It tastes of home and tradition. Or you can simply make your own Altbier. You can give it a try at brewing courses.

Anyone who likes their alcohol stronger will stumble upon numerous distilleries between the Rhine and Meuse rivers. Cottage industries produce exquisite batches from regional fruit specialities. When tasting them, you can feel the delicate flavour on your tongue. The best ingredients and the best results.

Fancy a shot of something exotic? Mead is also produced along the Lower Rhine – honey wine like in the Middle Ages.

Drinking pleasure along the Lower Rhine

Haus Deckers

Geldern

Hotel und Restaurant am Markt im Spargeldorf Walbeck

Restaurant Secretis

Nettetal

Das Restaurant Secretis, benannt nach dem gleichnamigen Moorgebiet ganz in der Nähe, befindet sich seit über 100 Jahren im Familienbesitz. Wir vereinen gastliche Tradition mit regionaler, saisonaler und moderner Küche. Für private oder geschäftliche Feierlichkeiten eignen sich unsere unterschiedlich großen Räume bis zu 100 Personen.

Alt Derp

Kevelaer

Unser geschichtsträchtiges Gasthaus hat eine 350 Jahre alte Wirtstradition. Wir legen Wert auf eine Küche mit niederrheinischen, bäuerlichen und bürgerlichen Wurzeln. Von der gebratenen Blutwurst, über Reibekuchen mit Rübenkraut bis zum Sauerbraten „Kevelaer“ ist für jeden Niederrhein-Liebhaber etwas dabei. Dazu empfehlen sich Biere vom Fass oder edle Tropfen aus dem Weinkeller. Dry Aged Beef – […]

Nierswalder Landhaus Restaurant

Goch

Genießen Sie die ungezwungene Atmosphäre auf unserer Terrasse, in der Kaminstube oder in unserem liebevoll dekorierten Restaurant mit Gartenblick. Das Küchenteam hält für Sie viele kulinarische Raffinessen einer jeden Jahreszeit bereit: Leichte und gesunde Küche, orientiert am jahreszeitlichen Angebot der Natur und der Region. Schmecken Sie den Unterschied! Für Feierlichkeiten bis zu 40 Personen steht […]

Restaurant Lippeschlößchen

Wesel

Das Lippeschlößchen wird seit 1986 von Jutta und Ullrich Langhoff geführt. Regionale Speisen und saisonale Spezialitäten sind im Angebot. Direkt an der renaturierten Lippeaue gelegen, bietet sich dem Gast ein herrlicher Ausblick. Zwei Sonnenterrassen und Räumlichkeiten für Veranstaltungen jeglicher Art sowie Events und Sonderveranstaltungen runden das Angebot ab.

Vitello & Meer – Restaurant & Lounge

Kleve

Das neu renovierte Fisch Restaurant im Hotel Kleve begeistert mit einem neuen Look and Feel und einem breitaufgestellten kulinarischem Konzept. Dem Restaurant wurde ein neuer Feinschliff gegeben. Vom Friesen-Sandwich über kreative Snacks bis hin zum fangfrischen Doradenfilet zaubert Ihnen das Team von Chefkoch Andre Krake alles was ihr Herz begehrt. Alle Hotelgäste wie auch Restaurantbesucher […]

Wirtshauskultur im Herzen von St. Tönis

Tönisvorst

Im Herzen von St. Tönis heißen wir dich im 1857. niederrheinisches Wirtshaus im ehrwürdigem Haus Wirichs herzlich willkommen. Wir vereinen niederrheinische Wirtshauskultur mit modernem Ambiente. Wir freuen uns über deinen Besuch im letzten „großen Haus“ von St. Tönis.   Restaurant In unserem modernen Ambiente bieten wir dir niederrheinische Wirtshausküche der besonderen Art an. Von der […]

Die Lüttelforster Mühle

Schwalmtal

Restaurant Für Feinschmecker, für den kleinen wie den großen Hunger, für Kinder, Veganer und Vegetarier oder für Menschen, die einfach das Besondere lieben und gerne genießen: die Gastronomie der Lüttelforster Mühle lässt keine Wünsche offen. Die Küche ist vielfältig aufgestellt, der Service flink und freundlich, das historische Ambiente das Salz in der Suppe. Das Restaurant […]

Landgasthof Westrich

Bedburg-Hau

Der Landgasthof Westrich liegt inmitten von Feldern idyllisch zwischen Kleve und Kalkar im Bedburg-Hauer Ortsteil Till.

Er bietet Gästen ein gemütlich modernes Ambiente für verschiedenste Anlässe. Sowohl Gastraum als auch Terrasse bieten einen wunderschönen Blick über die niederrheinische Landschaft.

Küchenchef Thorben Schröder kocht regional und saisonal. Alle Speisen werden frisch zubereitet.

Other topics

An adventure journey into past worlds

Hidden treasures, surprising insights, unexpected discoveries.

Fresh from the region onto the table

Regional and seasonal: those are the most important points for sustainable products from the homeland.

Country outing: magical moments with art and nature

The Lower Rhine offers the perfect destinations for little cultural trips.

Culinary world tour along the Lower Rhine

Joie de vivre through upmarket dining culture

Garden design in the Lower Rhine

Parks as green lungs

The white gold of the Lower Rhine

People go crazy for this noble vegetable in spring.

Magical places: Gallows Hill, crypts and co.

Magical places let you pause for a moment; they elicit a special vibe and put people in a reverent mood.

The good taste of the Lower Rhine

Simply good for the palate.

Palaces to fall in love with

Haunting ghosts, traces of the nobility, old defensive walls

Summer feeling with wicked beats

This is colourful variety on the Lower Rhine: as colourful as it is musical.